English
A szövetségről
ERŐSÍTETT MŰANYAGOK 2018 Nemzetközi BALATON Konferencia
REINFORCED PLASTICS 2018 International BALATON Conference
Kompozit termékgyártás - alapképzés!

2018 novemberében ismét megszervezzük a kompozit termékgyártás alapismereteiről szóló tanfolyamunkat. Ajánljuk cégeknek, akik a munkatársaikat képezni kivánják, illetve olyan már tapasztalt gyártóknak, akik a kompozit termékgyártás elméleti hátterét fel szeretnék frissíteni. De abszolút kezdőknek is jó alapot nyújt az induláshoz ezen a szakterületen.

 

A tanfolyam során ismertetett témák:

·   Kompozit alapfogalmak: mátrixok típusai, a különböző erősítő struktúrák formái, gélcoatok, adalékanyagok

·        A leggyakoribb mátrix anyagok: poliészter, vinilészter és epoxi gyanták rövid ismertetése

·        A gyanták és gélcoatok tárolása, kezelése, munkavédelem, egészségvédelem

·        A poliésztergyanta és gélcoat tárhálósításához alkalmas katalizátor kiválasztásának szempontjai.

·        Erősítő struktúrák [üvegszálak, üvegpaplan, rovingszövet, aramidok (kevlár) és szénszövetek]

·      A főbb gyártástechnológiák elméleti ismertetése (kézi laminálás, vákuumzsákos technológia, vákuum infúzió, vákuuminjektálás, szálszórás, LRTM, RTM)

·       A kézi laminálás elmélete – formaleválasztás anyagai és kivitelezése, gélezés, a gyanta előkészítése, az erősítő  rétegek szabása, a munka menete, utómunkálatok anyagai, eszközei

·       Adott terméknek megfelelő kompozit alapanyagok kiválasztásának szempontjai (a gyanta, az erősítő struktúra, rétegrend meghatározása)

·        Gyakorlat: Kompozit rendszer kiválasztása konkrét alkalmazási területekre – laminátum felépítése, rétegrend,  szendvics szerkezetek

·        A kézi laminálás a gyakorlatban: formaleválasztás, gélezés.. Bonyolult geometriájú szerszámokba történő laminálás. Hibajavítás, kittek, tapaszok, Top Coat

[ Főoldal ]
Kompozit termékgyártás - alapképzés!
2018 novemberében ismét megszervezzük a kompozit termékgyártás alapismereteiről szóló tanfolyamunkat. Ajánljuk cégeknek, akik a munkatársaikat képezni kivánják, illetve olyan már tapasztalt gyártóknak, akik a kompozit termékgyártás elméleti hátterét ...  tovább »
25. jubileumi ünnepség
Az Erősített Műanyaggyártók Szövetsége 25 éve alakult, azzal a céllal, hogy közösségé formálja a magyar kompozitiparban érdekelt cégeket, segítse a szakmai fejlődésüket, bemutassa és népszerűsítse az iparág résztvevőit és eredményeit itthon és külföldön tovább »

Őszi gyárlátogatás - 2017. október 26.
Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy az EMSz 2017. október 26-án üzemlátogatást szervez a szombathelyi Flytech Kft. Repülőgépgyártó üzemébe. Vendéglátónk a német és osztrák piacra közel 30 alkalmazottal gyárt ultrakönnyű és kétmotoros repülőgépekhez üveg-, és szénszálas kompozit alkatrészeket...  tovább »

 ugrás a lap tetejére  
by xGraFiX