English
» Tevékenység
» Történet
» Elnökség
» Alapszabály
» Miért legyen Ön is tag?
Tevékenység
Az Erősített Műanyaggyártók Szövetsége olyan politikailag semleges, szakmai érdekvédelmi fórum, amely:
  • Szakmai információs hátteret nyújt.
    A Szövetség rendszeres időközönként szakmai napokat rendez tagjai számára elsősorban a korszerű technológiák és az új alap, illetve segédanyagok ismertetésével. Ezekre az alkalmakra előadónak hazai és külföldi szakembereket kérünk fel. Ezen népszerű workshop-ok egyik jellegzetessége, hogy valamely hazai, vagy külföldi gyártó- vagy feldolgozó céghez "kihelyezve" történnek, ahol lehetőség nyílik az ismertetett technológia folyamatok és anyagok gyakorlati bemutatására is. A Szövetség ezen témákhoz kapcsolódó, vagy egyéb szakmai vonatkozású kiadványokat is készít tagjai számára ("EMSZ Műszaki Lapok" sorozat).

  • Képviseli a tagjait és a kompozit ipart a hazai és nemzetközi szakmai életben.
    Az EMSZ szervezésében kétévente kerül megrendezésre a nemzetközi "Erősített Műanyagok-Balaton Konferencia". A nemzetközi kompozit szakmában is nyilvántartott konferencia alkalmat nyújt a hazai kompozit ipar szereplői számára, hogy bemutassák új termékeiket, fejlesztéseiket, tájékozódjanak az új alapanyagokról és korszerű technológiákról. Az EMSZ segíti tagjainak a megjelenését neves külföldi szakkiállításokon, illetve szervezésében a tagok egyszerűbben és kisebb költséggel eljuthatnak ezekre a kiállításokra (JEC Composites Show, Párizs; International Conference Reinforced Plastics, Karlovy Vary, Composites Europe, Stuttgart).

  • Érdekképviseletet lát el, befolyásolja a szabályzói környezetet.
    Magyarországon a termelőüzemi beruházások üzleti kockázatának fő összetevője a jogszabályok gyakori módosulása, a jogszabályi környezet változékonysága. A kompozit ipar szereplőinek üzleti lehetőségeit számottevően befolyásolja az adó és árfolyam politikán túl, a fejlesztés politika, a környezetvédelmi szabályozás. Közös érdekünk, hogy a jogszabályok a szakmai érdekvédelmi szervezetek számára nyílt tervezés keretében készüljenek, a gyártók részt vegyenek a döntési folyamatokban.
Kompozit termékgyártás - alapképzés!
2018 novemberében ismét megszervezzük a kompozit termékgyártás alapismereteiről szóló tanfolyamunkat. Ajánljuk cégeknek, akik a munkatársaikat képezni kivánják, illetve olyan már tapasztalt gyártóknak, akik a kompozit termékgyártás elméleti hátterét ...  tovább »
25. jubileumi ünnepség
Az Erősített Műanyaggyártók Szövetsége 25 éve alakult, azzal a céllal, hogy közösségé formálja a magyar kompozitiparban érdekelt cégeket, segítse a szakmai fejlődésüket, bemutassa és népszerűsítse az iparág résztvevőit és eredményeit itthon és külföldön tovább »

Őszi gyárlátogatás - 2017. október 26.
Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy az EMSz 2017. október 26-án üzemlátogatást szervez a szombathelyi Flytech Kft. Repülőgépgyártó üzemébe. Vendéglátónk a német és osztrák piacra közel 30 alkalmazottal gyárt ultrakönnyű és kétmotoros repülőgépekhez üveg-, és szénszálas kompozit alkatrészeket...  tovább »

 ugrás a lap tetejére  
by xGraFiX