.

Tevékenység

Az Erősített Műanyaggyártók Szövetsége olyan politikailag semleges, szakmai érdekvédelmi fórum, amely:

  • Szakmai információs hátteret nyújt.
    A Szövetség rendszeres időközönként szakmai napokat rendez tagjai számára elsősorban a korszerű technológiák és az új alap, illetve segédanyagok ismertetésével. Ezekre az alkalmakra előadónak hazai és külföldi szakembereket kérünk fel. Ezen népszerű workshop-ok egyik jellegzetessége, hogy valamely hazai, vagy külföldi gyártó- vagy feldolgozó céghez „kihelyezve” történnek, ahol lehetőség nyílik az ismertetett technológia folyamatok és anyagok gyakorlati bemutatására is. A Szövetség ezen témákhoz kapcsolódó, vagy egyéb szakmai vonatkozású kiadványokat is készít tagjai számára („EMSZ Műszaki Lapok” sorozat).
  • Képviseli a tagjait és a kompozit ipart a hazai és nemzetközi szakmai életben.
    Az EMSZ szervezésében kétévente kerül megrendezésre a nemzetközi „Erősített Műanyagok-Balaton Konferencia”. A nemzetközi kompozit szakmában is nyilvántartott konferencia alkalmat nyújt a hazai kompozit ipar szereplői számára, hogy bemutassák új termékeiket, fejlesztéseiket, tájékozódjanak az új alapanyagokról és korszerű technológiákról. Az EMSZ segíti tagjainak a megjelenését neves külföldi szakkiállításokon, illetve szervezésében a tagok egyszerűbben és kisebb költséggel eljuthatnak ezekre a kiállításokra (JEC Composites Show, Párizs; International Conference Reinforced Plastics, Karlovy Vary, Composites Europe, Stuttgart).
  • Érdekképviseletet lát el, befolyásolja a szabályzói környezetet.
    Magyarországon a termelőüzemi beruházások üzleti kockázatának fő összetevője a jogszabályok gyakori módosulása, a jogszabályi környezet változékonysága. A kompozit ipar szereplőinek üzleti lehetőségeit számottevően befolyásolja az adó és árfolyam politikán túl, a fejlesztés politika, a környezetvédelmi szabályozás. Közös érdekünk, hogy a jogszabályok a szakmai érdekvédelmi szervezetek számára nyílt tervezés keretében készüljenek, a gyártók részt vegyenek a döntési folyamatokban.
Kompozit képzés:
Kompozit képzés 2023/II.