.

EMSZ Műszaki Lapok

RTM eljárások Vákuum fóliás infúzió
A leírás ismerteti azt az eljárást, mely a nyílt szerszámban dolgozó cégek számára az első lépés lehet a zárt technológiákhoz vezető úton. A technológiai leírásban a megfelelő formák, alap-és segédanyagok, a szükséges berendezések egyaránt szóba kerülnek, valamint az eljárás előnyeinek és hátrányainak elemzése is megtalálható.

 

 

 

A sztirolszennyezettség problémái erősített műanyagok feldolgozásánál
A kiadvány röviden ismerteti a poliészter és vinilészter gyantát feldolgozó üzemek sztirolterhelésével kapcsolatos főbb tudnivalókat, mint pl.: a párolgás mértéke az eltérő technológiáknál, hatóságilag megengedett határértékek, védekezés, stb.

 

 

 

A megfelelő formaleválasztó kiválasztása
A kiadvány a kompozit anyagok gyártási folyamatában fontos szerepet játszó (felület minősége, gazdaságosság, stb.) formaleválasztók típusait, működési elveit és hatékonyságát foglalja össze.

 

 

 

ERŐSÍTETT MŰANYAGOK ‘2004 Nemzetközi BALATON Konferencia (34 előadás teljes anyaga)
A 18 ország részvételével lefolytatott Balaton-konferencia 34 előadásának anyaga igen jó áttekintést ad a kompozit ipar hazai és európai helyzetéről, új fejlesztésekről, korszerű alapanyagokról, környezetbarát feldolgozási technológiákról és új alkalmazási területekről.

 

 

 

Gelcoat gyanták – helyes megválasztása, optimális kikeményítése, hibalehetőségei, stb.
Az összeállítás jó áttekintést ad a gelcoat felületek számos hibalehetőségéről ill. azok keletkezésének okairól. Taglalja a peroxidok (iniciátorok) és gyorsítók helyes megválasztási lehetőségeit egyes speciális alkalmazásokra (pl. hajógyártás)

 

 

 

Telitetlen poliészter gyanták – Kezelési útmutató, EU irányelvek
A kiadvány a 2005-ös EU-irányelvek figyelembevételével ismerteti azokat az utasításokat, melyek a sztiroltartalmú gyanták (poliészterek és vinilészterek) megfelelő kezelésére vonatkoznak. Főbb szempontok az élet-, környezet- és vagyonvédelem a kezelési útmutatások betartása és betartatása révén. (Az ismertető a Európai Kémiai Ipari Tanács – CEFIC = European Chemical Industry Council – kiadványának fordítása)
Megjegyzés: a kiadványok az

  • EMSZ tagok számára ingyenesek
  • nem EMSZ tagoknak 2666 Ft/db egységáron kínáljuk
Kompozit képzés:
Kompozit képzés 2023/II.