English
A szövetségről
» Hírlevelek
» EMSZ Műszaki Lapok
» Aktuális jogszabályok
EMSZ Műszaki Lapok
RTM eljárások Vákuum fóliás infúzió
A leírás ismerteti azt az eljárást, mely a nyílt szerszámban dolgozó cégek számára az első lépés lehet a zárt technológiákhoz vezető úton. A technológiai leírásban a megfelelő formák, alap-és segédanyagok, a szükséges berendezések egyaránt szóba kerülnek, valamint az eljárás előnyeinek és hátrányainak elemzése is megtalálható.
A sztirolszennyezettség problémái erősített műanyagok feldolgozásánál
A kiadvány röviden ismerteti a poliészter és vinilészter gyantát feldolgozó üzemek sztirolterhelésével kapcsolatos főbb tudnivalókat, mint pl.: a párolgás mértéke az eltérő technológiáknál, hatóságilag megengedett határértékek, védekezés, stb.
A megfelelő formaleválasztó kiválasztása
A kiadvány a kompozit anyagok gyártási folyamatában fontos szerepet játszó (felület minősége, gazdaságosság, stb.) formaleválasztók típusait, működési elveit és hatékonyságát foglalja össze.
 1 2

Megjegyzés: a kiadványok az

  • EMSZ tagok számára ingyenesek
  • nem EMSZ tagoknak 2666 Ft/db egységáron kínáljuk

25. jubileumi ünnepség
Az Erősített Műanyaggyártók Szövetsége 25 éve alakult, azzal a céllal, hogy közösségé formálja a magyar kompozitiparban érdekelt cégeket, segítse a szakmai fejlődésüket, bemutassa és népszerűsítse az iparág résztvevőit és eredményeit itthon és külföldön tovább »

Őszi gyárlátogatás - 2017. október 26.
Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy az EMSz 2017. október 26-án üzemlátogatást szervez a szombathelyi Flytech Kft. Repülőgépgyártó üzemébe. Vendéglátónk a német és osztrák piacra közel 30 alkalmazottal gyárt ultrakönnyű és kétmotoros repülőgépekhez üveg-, és szénszálas kompozit alkatrészeket...  tovább »

Kézi-lamináló technológiai képzés – 2017 november
Az előző tanfolyamok sikerére és a nagyszámú érdeklődésére való tekintettel tervezzük a műgyantás kézi-lamináló technológiai képzés megismétlését 2017-ben is.

 tovább »
 ugrás a lap tetejére  
by xGraFiX