English
» Tevékenység
» Történet
» Elnökség
» Alapszabály
» Miért legyen Ön is tag?
Történet

 

Az  Erősített Műanyaggyártók Szövetsége (EMSZ) létrehozásának időszerűsége az 1990-es évek elején merült fel az erősített műanyag - kompozit - ágazattal foglalkozók körében. Ennek a területnek a jelentősége - mely a műanyag-feldolgozó iparon belül volumenét tekintve ma sem haladja meg a 4-5%-ot - a dinamikusan bővülő műszaki alkalmazási lehetőségekben rejlik (űrhajózás, hadiipar, gépjárműgyártás teljes vertikuma, szabadidő- és sportszeripar, stb.).

1992-ben 20 hazai vállalat összefogásával kezdte meg munkáját a szakmai érdekképviselet, elsősorban a fejlett technológiák ismertetése, az információáramlás, a közös problémák (környezet- és egészségvédelmi kérdések) megoldása érdekében. Rendszeres időközökben került sor továbbképzés jellegű szakmai napok, hazai és nemzetközi szakkiállításon való megjelenések, hazai és külföldi üzemlátogatások, stb. megrendezésére tagjaink számára.

1996-tól az EMSZ az európai kompozit szövetség (EuCIA, korábban GPRMC) tagja lett. Ez további lehetőséget biztosított a legújabb technológia ismeretek, EU-direktívák, ma is élő hasznos szakmai kapcsolatok a külföldi társszervezetekkel, és a nemzetközi ismertség megszerzésére.

Az EMSZ által 1995-ben megalapított „Erősített Műanyagok- Balaton Konferencia" - mely kétévenként kerül megrendezésre - ma már nemzetközileg ismert rendezvényként szerepel a jelentős szaklapok rendezvénylistáin, és eddig közel 30 ország szakembereinek részvételével vált Közép-Európa jelentős szakmai találkozójává.

Jelenlegi munkánkat is elsősorban az a cél vezérli, hogy további hazai feldolgozók és fejlesztő szakemberek, oktatók bevonásával segítsük elő a tagság szakmai ismereteinek bővítését, ezzel nemzetközi versenyképességünket a kompozit termékek gyártása terén. 

Kompozit termékgyártás - alapképzés!
2018 novemberében ismét megszervezzük a kompozit termékgyártás alapismereteiről szóló tanfolyamunkat. Ajánljuk cégeknek, akik a munkatársaikat képezni kivánják, illetve olyan már tapasztalt gyártóknak, akik a kompozit termékgyártás elméleti hátterét ...  tovább »
25. jubileumi ünnepség
Az Erősített Műanyaggyártók Szövetsége 25 éve alakult, azzal a céllal, hogy közösségé formálja a magyar kompozitiparban érdekelt cégeket, segítse a szakmai fejlődésüket, bemutassa és népszerűsítse az iparág résztvevőit és eredményeit itthon és külföldön tovább »

Őszi gyárlátogatás - 2017. október 26.
Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy az EMSz 2017. október 26-án üzemlátogatást szervez a szombathelyi Flytech Kft. Repülőgépgyártó üzemébe. Vendéglátónk a német és osztrák piacra közel 30 alkalmazottal gyárt ultrakönnyű és kétmotoros repülőgépekhez üveg-, és szénszálas kompozit alkatrészeket...  tovább »

 ugrás a lap tetejére  
by xGraFiX